Nekoliko tisuća stradalih u nevremenu moralo je biti zbrinuto u području Montpelliera na jugu Francuske noću na utorak nakon obilnih kiša koje su pod vodom ostavile grad s 265.000 stanovnika.


Stotine putnika provelo je noć u vlakovima blokiranima zbog poplava ili na postajama gdje su im podijeljeni obroci i pokrivači.

Vezani članci Poplave u Indoneziji - 5 Drama u Indoneziji: U poplavama i odronima najmanje 53 poginulih i 175.000 evakuiranih Poplave u Francuskoj (Foto: AFP) Katastrofa u Francuskoj: "Bujice blata stvaraju se niotkud i nose sve pred sobom!"

Zenith, dvorana za priredbe u Montpellieru, morala je smjestiti vozače koji su se našli u gradu. Područne škole morale su osigurati smještaj za nekoliko stotina djece koja se nisu mogla vratiti kući.

Ukupno je oko 4000 osoba primorano spavati izvan svojih kuća.

Stručnjaci upozoravaju zašto je Hrvatska toliko poplavljena!

Montpellier i okolicu pogodila je iznimno žestoka oluja zbog koje se rijeka Lez, koja prolazi gradom, izlila iz korita. Ulice i kružni tokovi preplavljeni su vodom što je dovelo do nerješivih prometnih čepova.

U utorak ujutro kiša je prestala i Lez se vratio u korito.

Radi se o drugoj poplavi u toj regiji, deset dana nakon prethodne u kojoj su u departmanu Aveyron poginule četiri osobe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook