Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Havarija na jezeru

Potonuo brod s migrantima u Turskoj: Poginulo najmanje sedam osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na brodu na jezeru Van na istoku Turske bili su migranti iz Pakistana, Bangladeša i Afganistana. Brod je potonuo.

Jezero Van je blizu granice s Iranom, na putu na kojem migranti često prelaze u Tursku kad krenu prema Europskoj uniji. S broda su spašene 64 osobe koje su prevezene u obližnja prihvatilišta za migrante i bolnice.

Pročitajte i ovo Ocean Viking Pet dana u nevolji Medicinski brod spasio 29 migranata i otkrio jezivu činjenicu: "Premda su bile svjesne težine situacije, pomorske vlasti nisu pomogle osobama u čamcu" Ilustracija Nakon dvije godine Izbjeglice podnijele ustavnu tužbu: Nije otvorena istraga o nasilju i seksualnom zlostavljanju tijekom nezakonitog odvraćanja

Do potonuća je došlo u četvrtak u tri sada po lokalnom vremenu. Brod je potonuo nakon što se prevrnuo dok se približavao naselju Adilcevaz na sjevernoj obali jezera, priopćeno je iz ureda guvernera.

Pet tijela pronađeno je na mjestu potonuća broda, a dvoje migranata preminulo je u bolnici, piše BBC.

Turska je ključna točka za prolaz migranata na putu prema Europskoj uniji. Mnogi od njih bježe od nasilja i progona u svojim državama, a pritom se oslanjaju na krijumčare ljudima koji ih vode opasnim kopnenim i morskom putevima. Nerijetko se događa da na tom putu poginu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene