Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazna ili zabrana emisija

Postupak protiv srbijanske Prve Srpske TV zbog vrijeđanja Hrvata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prvoj sljedećoj sjednici Vijeća srbijanske Republičke radiodifuzne agencije (RRA) predstavnik Prve Srpske Televizije bit će pozvan da se službeno izjasni o spornim sadržajima kako podrazumijeva postupak, navedeno je u priopćenju RRS, kako prenosi Blic.

'Kažu iz Al Qaide da će baciti atomsku bombu na zemlje Europske unije, neka pričekaju da Hrvatska uđe u EU pa nek onda bacaju, sporna je izjava koju je u eteru izgovorio Ivan Ivanović, voditelj emisije 'Večer s Ivanom Ivanovićem'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Skijaška sezona - 6 Školski praznici i novi skijaški val Brinu li Hrvate paprene cijene? Provjerili smo koliko duboko morate posegnuti u džep za skijašku avanturu i koliko košta nova oprema: "Rezervacije se uzimaju već od ljeta"

Demokratska zajednica Hrvata (DZH) nedavno je, u otvorenom pismu predsjedniku Vijeća RRA vladiki Porfiriju, zatražila da se 'Prvoj' oduzme pravo na nacionalnu frekvenciju zbog uvreda na račun katoličke crkve i govora mržnje prema hrvatskom narodu.

'Postupak je pokrenut nakon dulje analize dvije emisije i što se mene osobno tiče rezultat je očigledan. Slijedi službeni dopis televiziji 'Prva' i doći će do službenog saslušanja. Što se mene tiče, ja nikad neću glasati za zabranu neke televizije, ali će do kazne svakako doći. Može doći do privremene zabrane ili do neke kazne', rekla je članica Vijeća RRA Gordana Suša za Pulsonline.

Ivan Ivanović je rekao da poštuje odluku RRA ukoliko smatra da bi trebao snositi posljedice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene