Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moli za pomoć

Posljednja nada: Djevojka putem YouTubea traži donora pluća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlada Britanka objavila je dirljiv video na YouTubeu, u kojem moli za pomoć.

Holly Pereira, 19-godišnjakinja, koja pati od cistične fibroze (nasljedne bolest poremećaja funkcija žlijezda s vanjskim izlučivanjem), neće doživjeti svoj 21. rođendan, ukoliko hitno ne pronađe donora pluća.

Pročitajte i ovo Ilustracija, ubod komarca Zapadna Australija Širi se smrtonosna bolest: Zdravstvena organizacija izdala upozorenje putnicima i lokalnom stanovništvu Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

>> Ljubav bez premca: Pješačio 12 km kako bi našao bubreg svojoj ženi

Toj je djevojci u vrlo ranoj dobi, od svega 18 mjeseci, dijagnosticirana genetski nasljedna bolest koja napada probavni i dišni sustav. Unatoč tome što pije lijekove svakodnevno, Holly se muči s disanjem jer joj je tek 20 posto pluća ostalo funkcionalno i hitno treba donora.

'Više ništa ne mogu napraviti. Kad bih mogla pronaći samo nekoliko ljudi koji bi se upisali u registar donora i spasili živote, iako je kasno za mene, to bi bilo sjajno', poručila je u videu nesretna djevojka, a prenosi Daily Mail.

Da stvar bude gora, i njezin 18-godišnji brat Jake pati od iste bolesti te će i on u budućnosti trebati transplantaciju.

'Zbog nedostatka doniranih organa, možda ću teško pronaći pravog donora. To može potrajati i 18 mjeseci ili više, a tijekom tog vremena moje zdravlje bi se moglo znatno pogoršati, što znači da ću morati primati kisik, kako bi disala i možda se neću moći kretati', objasnila je Holly. Pogledajte njezin video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene