Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Popularnost njemačke kancelarke Angele Merkel pala je u Njemačkoj, pokazalo je istraživanje objavljeno u nedjelju i 50 posto Nijemaca protiv je toga da služi četvrti mandat nakon saveznih izbora sljedeće godine.


Serija nasilnih napada na građane u srpnju, od kojih je za dva odgovornost preuzela Islamska država, skrenula je pažnju na kancelarkinu politiku otvorenih vrata koja je omogućila ulazak u Njemačku stotina tisuća migranata s Bliskog istoka, Afrike i drugih dijelova svijeta.

Vezani članci Angela Merkel Angela Merkel ispričala se u Bundestagu zbog povlačenja odluke o lockdownu, oporba traži glasanje o povjerenju Njemačka kancelarka, Angela Merkel Ništa od strogog zatvaranja Njemačke za Uskrs: Merkel povukla odluku

Polovica od 501 ispitanika je u anketi Bild am Sonntaga kazala kako je protiv četvrtog mandata Angele Merkel dok 42 posto želi da ostane kancelarka nakon izbora u 2017.

U studenome u prethodnoj anketi koju je naručio Bild am Sonntag 45 posto je bilo za njezin četvrti mandat a 48 posto protiv.

Merkel se još ne želi izjasniti o svojim planovima. (Hina)