Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Politička kriza u Ukrajini se nastavlja, produljen rok za pregovore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko produljio je rok za završetak pregovora o obnovi prozapadne koalicije na vlasti koji istječe u utorak, što otvara mogućnost za raspuštanje parlamenta.

'Odlučio sam dati im još nekoliko dana za postizanje dogovora', rekao je predsjednik države u prigodi posjeta Londonu, kako navodi njegov ured.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Nova smjena Zelenski smijenio šefa odjela tajne službe: Otkriveno što je učinila njegova supruga Slika nije dostupna Juščenko će razmotriti rokove održavanja izbora

Predsjednik je u subotu najavio da će u utorak održati 'konzultacije' s parlamentarnim skupinama, na što ga obvezuje Ustav, prije nego raspusti jednodomni ukrajinski parlament. 

>> Kriza u Ukrajini: Rok za koaliciju do 7. listopada

>> Ukrajina: Timošenko odbija podnijeti ostavku

'Dajem im priliku da da do 7. listopada postignu dogovor', rekao je.

Stranka predsjednika Juščenka koja je s blokom premijerke Julije Timošenko činila prozapadnu većinu, u rujnu je izašla iz koalicije nakon donošenja niza zakona kojima se smanjuju ovlasti predsjednika.

Trenutačno traju pregovori između bivših partnera koji pokušavaju obnoviti svoj savez, ali zasad nema konkretnog rezultata.

Ako se u roku 30 dana od raspada prethodne koalicije ne sastavi nikakva koalicija, predsjednik prema Ustavu ima pravo da raspusti parlament.

Ukrajinski parlament izabran je na prijevremenim izborima 30. rujna 2007. na kojima su tijesnu pobjedu odnijele prozapadne stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene