Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pratili supruge, ljubavnice...

Skandal u BiH: Nelegalno prisluškivali političare i dužnosnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska agencija Federacije BiH je, tvrde u Obavještajnom sektoru policije, nezakonito pratila i prisluškivala na tisuće političara, državnih dužnosnika i gospodarstvenika kako bi prikupljala kompromitirajuće materijale.

'Izvjesno je da više nema i neće biti onoga što je rađeno dok je (Zlatko) Miletić bio ravnatelj Federalne uprave policije - tajnog praćenja političara i visokih dužnosnika, praćenja njihovih žena i ljubavnica, montiranja procesa', rekao je Zoran Čegar, novoimenovani načelnik Obavještajnog sektora Uprave policije Federacije BiH, u intervju za mostarski Dnevni list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hakerske taktike 'Maskirani kao Facebook': Evo kako NSA špijunira milijune računala! Slika nije dostupna FBI poput hakera Hakiraju i kamere prijenosnika: Pogledajte koje metode špijuniranja koristi FBI

>> Kaos u Federaciji BiH: Vlada i postoji i ne postoji!

Zoran Čegar
je ustvrdio je kako je bivši ravnatelj Federalne uprave policije (FUP) Zlatko Miletić provodio politički motovirane istrage koje se pokušalo ukloniti. Pri tome nije otkrio o kojim je političarima i dužnosnicima riječ.

'Gotovo svakog dana ja nalazim spise koji su sklonjeni, a koji su pravljeni za kompromitiranje i ucjenjivanje visokih političkih i državnih dužnosnika. Znam ostati šokiran kada vidim kako se radilo i čega sve tu ima', dodao je Čegar.

Po riječima načelnika Obavještajnog sektora Uprave policije Federacije BiH u proteklome razdoblju nelegalno je prisluškivano i na tisuće telefonskih razgovora.

'FUP je po nalogu Miletića nezakonito i nelegalno pratio ogroman broj, na tisuće ljudi nezakonitim i nelegalnim prisluškivanjem njihovih telefonskih razgovora i praćenjem i presijecanjem komunikacija. Sve to sada istražujemo', rekao je Čegar.

Najavio je da će po okončanju istraga izvijestiti sve vlasnike mobitela i telefona koji su nezakonito prisluškivani te da se mogu podnijeti zajedničke tužbe kako bi se procesuirali odgovorni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene