Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje traju prosvjedi

Policija uzvratila suzavcem na kamenovanje prosvjednika u Sidi Bouzidu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u ponedjeljak upotrijebila suzavac pokušavajući rastjerati prosvjednike u Sidi Buzidu u središtu Tunisa koji su tražili odlazak vlade koju predvode islamisti.

Policija je suzavcem uzvratila prosvjednicima koji su je gađali kamenjem uzvikujući slogane protiv Enahde, islamističke stranke na vlasti, javlja AFP.

Stotine prosvjednika okupile su se u ponedjeljak, na početku novog radnog tjedna, već u 7.00 sati po mjesnom vremenu a zatim su dužnosnicima pokušale zabraniti ulazak u zgradu prefekture koju je štitila vojska.

Predstavnici oporbe i stanovnici tog grada u kojemu se rodio oporbeni čelnik Mohamed Brahmi, organizator pobune u 2011. ubijen u četvrtak, tražili su odlazak guvernera (prefekta), bliskog Enahdi.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku

>>Tuniski ministar: Brahmi ubijen istim oružjem kao i Belaid!

"Dolje Muslimansko bratstvo, dolje krvnici", izvikivali su. U subotu je u tom gradu počeo pokret građanskog neposluha na poziv Narodne fronte (savez ljevice i nacionalista) i regionalne sindikalne podružnice UGTT-a.

Osnovano je vijeće uglednih građana koje će upravljati gradom do pada sadašnje vlasti, što je postalo geslo u gradovima diljem zemlje.

Slična vijeća su osnovana i u naseljima koja gravitiraju Sidi Buzidu, u Reguebu, Mekesiju i Menzel Buzaineu. Tisuće stanovnika ovoga grada sudjelovale su u subotu u Tunisu na pokopu Mohameda Brahmija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene