Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija utvrdila identitet otmičara i ubojice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U gradiću Bailey, u američkoj saveznoj državi Colorado, u srijedu je došlo do oružanog incidenta u srednjoj školi u koju je upao naoružani beskućnik Duane Morrison (53) i uzeo šest osoba za taoce, da bi nakon višesatnog zadržavanja teško ranio jednu djevojku i sebi oduzeo život. Utvrđeno je da je za taoce želio samo djevojke pa je policija zaključila kako se radi napadu "seksualne naravi".

Sredovječni napadač oslobodio je četvoro talaca nedugo nakog upada, a potom je tri sata držao dvije djevojke u zgradi srednje škole Platte Canyon, rekla je Jacki Kelley, glasnogovornica ureda šerifa u okrugu Jefferson.

Pročitajte i ovo Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..." Supernova music festival - 2 7. listopada UN istražuje napad na Izrael koji je pokrenuo rat: "Dok sada razgovaramo, Hamasovi teroristi siluju i zlostavljaju izraelske žene"

Kada je odred specijalne policije SWAT upao u školu, Morrison je nastrijelio jednu od djevojaka i potom pucao u sebe, rekao je šerif okruga Park Fred Wegener, dodajući kako je djevojka u kritičnom stanju helikopterom prebačena u bolnicu.

Uz pripadnike SWAT-a u školu su poslani i policijski pirotehničari jer je napadač, čiji identitet policija nije otkrila, prijetio bombom.

Dok je trajala talačka kriza iz škole je evakirano na stotine đaka, što je podsjetilo na tragične prizore iz obližnje škole Colombine u kojoj su 1999. dvojica đaka ubila 13 osoba prije nego što su sebi oduzeli živote.

Isti ured šerifa okruga Jefferson uredovao je 1999. i kod napada u školi Colombine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene