Masovno ubojstvo u Las Vegasu (Foto: AFP)
Masovno ubojstvo u Las Vegasu (Foto: AFP) Foto: Afp

Policija u Las Vegasu objavila je u petak kako nije u mogućnosti utvrditi motiv koji stoji iza pucnjave u tom gradu 1. listopada prošle godine, tijekom koje je napadač ubio 58 osoba, što je crni rekord napada vatrenim oružjem u povijesti SAD-a.


"Možemo odgovoriti na pitanja kao što su: tko, što, kada, gdje i kako", kazao je okružni šerif Joe Lombardo. "Ono što definitivno nismo mogli utvrditi je odgovor na pitanje 'zašto' je Stephen Paddock počinio ovaj akt nasilja".

Vezani članci Policija pronašla tijelo u stanu u Zagrebu i ozlijeđenog muškarca koji je brzo preminuo - 4 Pucnji i dvoje mrtvih, jedan od njih policajac: Objavljeni detalji užasa u stanu na zapadu Zagreba Prosvjedi zbog policijske brutalnosti - 3 Kaos na ulicama Minneapolisa: Prosvjednici napali policijsku stanicu, pokušali ih rastjerati suzavcem

Lombardo je govorio na medijskoj konferenciji nakon što je policija zaključila istragu. Paddock (64) je pucao s jednog od viših katova luksuznog hotela Las Vegas na gomilu ljudi koja se okupila na obližnjem koncertu na otvorenome.

Napad se završio tako što se je Paddock ubio u hotelskoj sobi.

Okružni šerif objavio je u petak konačno izvješće policije Metropolitan, u kojem se navodi da je Paddock djelovao sam i da nije ostavio nikakvu poruku.

Prema izvješću Paddock je u konačnici počinio samoubojstvo pucajući u sebe. (Hina)