Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija Republike Srpske istražuje tko je i zbog čega nosio fotografije ruskog predsjednika Vladimira Putina na prosvjedima koji su prošlog tjedna održani u Banjoj Luci.


Branislav Dukić, predsjednik udruge nevladinih organizacija "Spona" koja je organizirala prosvjede, kazao je novinarima u Banjoj Luci da su policijski inspektori telefonom zvali njega i njegove suradnike tražeći informacije o Putinovim slikama koje su nosili prosvjednici.

Vezani članci Gordan Grlić Radman Hrvatska će Bosni i Hercegovini donirati cjepivo protiv koronavirusa: ''To je ispravan potez'' Granični policajac u BiH Pet Afganistanaca uhićeno u BiH u zajedničkoj akciji s hrvatskom policijom, sumnja se da su krijumčarili migrante

"Narod RS ima pravo na prosvjede donijeti slike i parole koje želi", izjavio je Dukić dodajući da vjeruje da su u policiji RS "dobili zapovijed od predstavnika međunarodne zajednice" da provedu istragu o Putinovim slikama.

I Pantelija Ćurguz, predsjednik udruge koja okuplja bivše pripadnike vojske bosanskih Srba, potvrdio je da su iz policije tražili da s njim razgovaraju o Putinovim slikama.

"Narod je spontano reagirao jer vapi za pomoć nekoga tko mu može biti jamstvo i u ovim događajima očuvati poziciju RS. Što je tu problem", kazao je Ćurguz.

Zaključio je da su Putinove fotografije "možda podmetnuli neki
kojima je cilj bio napraviti problem".

Iz Ministarstva unutarnjih poslova RS nisu imali nikakav komentar na optužbe Dukića i Ćurguza.