Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umrla silovana djevojka

Policija poziva na mir u Delhiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u New Delhiju pozvala je građane na mir i zatvorila prilaz nekim četvrtima u središtu grada, nekoliko sati nakon smrti 23-godišnje studentice koju je 16. prosinca pretukla i silovala skupina muškaraca.

U priopćenju objavljenom u subotu ujutro, načelnik policije Neeraj Kumar naredio je da se u gradu mora očuvati red nakon prosvjeda koji su popratili vijest o smrti djevojke i najavio je zatvaranje svih prilaza spomeniku India Gateu i deset postaja podzemne željeznice.

>>Umrla je studentica (23) koju je u autobusu silovala banda

I predsjednik mjesne vlade New Delhija Sheila Dikshit pozvao je na mir i rekao da će se "vrlo brzo donijeti trajne odluke" za zaštitu žena u indijskoj prijestolnici. "Molim vas, ostanite mirni i ujedno vam jamčimo da smo učinili sve radi zaštite žena", rekao je pred novinarima.

Građani su u subotu ujutro počeli izlaziti na ulice Indije žaleći zbog smrti studentice čije je brutalno silovanje ranije pokrenulo velike prosvjede.
Policija je rekla da će mirne prosvjede dopustiti samo u nekim četvrtima a na ulicama su raspoređene stotine policajaca kako bi se spriječili izgredi. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..." U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 13 Ubijena žena Policija o ubojstvu na Srednjacima: "Jedna je osoba pod našim nadzorom"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene