Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Australija na nogama

Policija poziva na mir nakon objave imena piromana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australska policija je pozvala stanovništvo na mir, u trenutku kada je sudbena vlast ukinula zabranu objavljivanja imena osobe osumnjičene za podmetanje požara čije je prvo pojavljivanje na sudu odgođeno za 14. travnja.

Brendan Sokaluk (39) koji je uhićen u petak, sumnjiči se za podmetanje požara u kojemu je poginula 21 osoba i protiv njega je podignuta optužnica. Mogao bi dobiti 25 godina zatvora. Sud je odlučio ukinuti zabranu objavljivanja imena osumnjičenika, premda je njegova odvjetnica ocijenila da se time ugrožava sigurnost njezina branjenika i njegove obitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukupno 28 osumnjičenih Uhićena još dva potpaljivača, piroman policiju odveo na 7 lokacija gdje je podmetnuo požare Slika nije dostupna KAZNENE PRIJAVE Izazvali požar: Uhićena dva maloljetnika, zapalili travu uz željezničku prugu u Radučiću

>> VIDEO: U Australiji privedena dvojica piromana, bit će optuženi i za ubojstva

Nešto ranije, načelnica policije u državi Viktoriji, Christine Nixon pozvala je stanovnike da se ne okupljaju pred sudom na kojem se trebao pojaviti osumnjičenik kako bi se spriječila svaka mogućnost izgreda. Australski premijer Kevin Rudd objavio je da će iduća nedjelja biti dan nacionalne žalosti za žrtve požara u kojima je, prema posljednjim policijskim podacima, stradalo 189 osoba.

Oko tisuću vatrogasaca još uvijek se bori s osam požara u državi Viktoriji koji nisu prijetili gradovima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene