Policajac je automobil zaustavio zbog prebrze vožnje (Foto: screenshot/dashcam)
Policajac je automobil zaustavio zbog prebrze vožnje (Foto: screenshot/dashcam) Foto: screenshot/dashcam

Laura i Jimmy Baker bili su na putu za bolnicu, no trudovi su se intenzivirali pa im je asistirao policajac koji im je bio spreman napisati kaznu zbog prebrze vožnje.


Kada je policijski poručnik Brian Maynard na cesti zbog prebrze vožnje zaustavio Lauru i Jimmyja Bakera, bio je spreman ispisati im novčanu kaznu. Umjesto kazne, napravio je nešto za što nikako nije bio spreman – pomogao je poroditi njihovu kćerkicu u automobilu na autocesti 64 u Sjevernoj Karolini.

Vezani članci Peđa Grbin o Sabi - 2 SDP zabrinut zbog jutrošnjeg napada na Markovu trgu, traže preispitivanje osiguranja Mario Zovak Ravnatelj Vinogradske iznio nove detalje o stanju ranjenog policajca: "Operacija još traje, u tijeku je mikrorekonstrukcija živaca i tetiva u laktu"

Laura je prve trudove osjetila u subotu te je sa suprugom sjela u automobil kako bi se odvezli do bolnice. Nakon samo 10 minuta vožnje trudovi su postali sve češći i intenzivniji.

"Nasred autoceste rekla sam mužu: 'Ne mogu ovo kontrolirati, čini mi se da ćemo to obaviti ovdje'", ispričala je Laura.

Suprug Jimmy spazio je policijski automobil te mu na sve moguće načine pokušao dati do znanja da treba pomoć i da će stati – vozio je brzo i signalizirao svjetlima.

"Čim smo stali, pukao mi je vodenjak. Moj je muž iskočio pred policajca s rukama podignutim u zrak i ispalio: 'Moja je žena u trudovima, rodit će svaki čas. Trebam pomoć!'" ispričala je Laura.

Više nije bilo vremena za vožnju do bolnice. Poručnik Maynard pozvao je hitnu pomoć, ali mu je postalo jasno da će možda to morati učiniti sam. Ipak, tim hitne pomoći došao je na vrijeme te je Laura na prednjem sjedalu automobila rodila zdravu djevojčicu.

"Rođena je vani na temperaturi od samo 4 stupnja, ali je savršena i zdrava beba. Hvala svima koji su mi pomogli", rekla je Laura za CNN.