Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon berlinskom, opet im pošlo za rukom

Pokrajini Saarland: Piratska stranka ušla u parlament

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u rujnu prošle godine dobila mjesto u berlinskom parlamentu, Piratskoj stranci to je pošlo za rukom i na izborima u pokrajini Saarland.

Pirati su, naime, osvojili četiri zastupnička mjesta u parlamentu pokrajine uz granicu s Luksemburgom i Francuskom koja ima nešto više od milijun stanovnika.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Nikolina Brnjac - 1 sajam turizma u Berlinu Ministrica Brnjac poslala važnu poruku iznajmljivačima Srbijanska oporba drži plakate s natpisima Odbili prisegnuti Konstituiran novi saziv Skupštine Srbije: Oporba napustila sjednicu, Hrvati ostali bez zastupnika

Osvojili su više glasova i od stranke Zelenih koja će imati dva zastupnika u parlamentu. Povjerenje im je dalo 35.646 glasača čime su osvojili 7,4 posto glasova.

Pa iako se Piratska stranka zalaže za besplatno skidanje sadržaja s interneta u predizbornoj kampanji nije stavljala naglasak na to već na transparentnost vlade, mogućnost obrazovanja te pravo građana da sudjeluju u donošenju odluka. (VLM Agencija)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene