Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon neuspjelog terorističkog napada na letu iz Amsterdama u Detroit povećana je sigurnost u zračnim lukama diljem svijeta.


U amsterdamskoj zračnoj luci uvedeno je dodatno pretraživanje putnika i prtljage. Na zahtjev američkih vlasti na svim međunarodnim aerodromima u svijetu dodatno je ograničen unos ručne prtljage u zrakoplov.

>> Napadač je vjernik koji je prekinuo kontakt s obitelji

Vezani članci Muke po parkingu (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Inovativno rješenje iz Zagreba: Na prostoru dvaju parkirališnih mjesta stane čak i 12 vozila Slika nije dostupna Baka bebe ostavljene pred crkvom: "Kad sam čula što je učinila, htjela sam je udaviti!"

Ubuduće na svakom transatlantskom letu za Sjedinjene Države, sat prije slijetanja putnici neće smjeti napuštati svoja mjesta niti u krilu imati bilo što od stvari. 23-godišnji Nigerijac je, podsjećamo, na Božić netom prije slijetanja u Detroit pokušao aktivirati eksplozivnu napravu kućne radinosti.

Abdula Abdul-Mutalaba američke vlasti povezuju s radikalnom jemenskim klerikom Al Avlakijem, te s Nidalom Hasanom uhićenim zbog masakra u američkoj vojnoj bazi Fort Hood.