Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pobješnjela gomila ubila je najmanje 15 ljudi u okrugu Grand'Anse na jugozapadu Haitija zbog povezanosti s epidemijom kolere od koje je dosad umrlo više od 1800 ljudi.


'Petnaestak osoba optuženih da su u dotad nezahvaćenu regiju donijele koleru ubijeno je mačetama i zatučeno kamenjem, a potom su im tijela spaljena na ulici', rekao je neimenovani inspektor haićanske policije.

Vezani članci Ilustracija Četverogodišnju djevojčicu napao pas u dvorištu kuće: Preminula na licu mjesta Ilustracija Zaustavili limuzinu, spustili prozore i počeli pucati po ljudima! Ranjeno 10 osoba, policija nudi novac

Najmanje tri osobe ubijene su u gradu Jeremieu, a još nekolicina u okolnim selima, po riječima mjesnih novinara. Šest osoba navodno je ubijeno u okolici Chambellana te pet u Mafraneu i Dame-Marie.

>> Haiti: Od kolere umrlo 1250 ljudi

'Te su osobe optužene za vradžbine povezane s kolerom. Gomila ih je optužila da su posvuda ostavljali tvar koja širi bolest u regiji', rekao je sudski pomoćnik Kesner Numa.

'Jako je teško išta doznati, jer narod odbija ikakvu suradnju zbog dubokog vjerovanja da vještice i vješci ubijaju ljude pomoću kolere', dodao je. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju