Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Okliznuvši se s 15 metarske stijene pored slapa rijeke u Sjevernom Walesu, pijani i nadrogirani otac, poginuo je zajedno sa svojom trogodišnjom kćeri, koju je držao u naručju.


James Scott Gallacher, 35-godišnjak, hodao je pri rubu vodopada te je nakon što je u naručje pridigao kćer, izgubio ravnotežu i pao zajedno s djevojčicom u hladnu rijeku. Ta se tragedija dogodila 18. srpnja ove godine u mjestu Llanbedru, u Walesu, a Gallacher je u tom trenutku u sebi imao 1,3 promila alkohola u krvi i 0,1 promila kokaina u krvi, pokazali su toksikološki nalazi nakon nesreće, piše Dail Mail.

Vezani članci Majka pretučene djevojčice Edina Dedić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Majka pretučene djevojčice: "Dala sam da djeca ostanu s ocem. To je moj križ" Otac ubio kćer pa sebe (Foto: Pixell) Detalji ubojstva i samoubojstva kod Zadra: "Bili su mirna obitelj, iako smo ih znali čuti kako se svađaju, ali ovako užasna tragedija..."

>> VIDEO: Morao izabrati između smrti supruge i djeteta

Tijela oca i kćeri pronađena su tek punih sat vremena i više nakon nesreće, a Gallacher je, iako mrtav, pronađen kako čvrsto drži kćer u naručju, očito je pokušavajući zaštititi od hladnoće u posljednjim snagama, prije nego li je izdahnuo. Mrtvozornik Dewi Pritchard Jones, ustvrdio je kako su alkohol i kokain zasigurno utjecali na prosudbu i ponašanje Gallachera, a isto je na sudskom saslušanju potvrdio i patolog Tony Caslin.

Djevojčica je poginula trenutačno, dodao je patolog, jer je udarila glavom u stijenu te joj je lubanja bila razbijena, dok se njezin otac utopio u hladnoj rijeci dubokoj pet metara.