Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zla sudbina i težak izbor

VIDEO: Morao izabrati između smrti supruge i djeteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred jednog novozelandskog supruga i oca postavljena je teška odluka, iz tonućeg automobila u rijeci spasiti ženu ili sina. Odlučio je spasiti suprugu, a za sina se pomolio na obali.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izdano upozorenje na tsunami Novi Zeland pogodio potres 6,6 po Richteru Slika nije dostupna Nije praznovjerje Ptičji izmet mu stvarno donio sreću

Stacey Horton začuo je vapaje s rijeke i pohitao na obalu, gdje je zatekao supruginu Mazdu kako tone pod vodu. 35-godišnja Vanessa Horton vraćala se kući u gradu Wanganuiju spomenutim automobilom, u subotu navečer, a s njom su bili i njihov 13-godišnji sin Silva, njegov 14-godišnji prijatelj Robert Palmer te obiteljski pas.

Njezin automobil sletio je niz 10-metarsku strminu, a manje od 2 minute nakon nesreće, Stacey Horton već je bio na obali rijeke nakon što je čuo vrisak svoje supruge. Na obali je zatekao 14-godišnjeg Palmera i obiteljskog psa kako plivaju prema obali i Mazdu kako tone ispod površine te odmah skočio u vodu. Dok je stigao do automobila, on je već bio metar ispod površine i Stacey je shvatio kako neće moći izvući i suprugu, i sina na površinu te je donio sudbonosnu odluku.

Pomolio se za sina na obali

'Pokušao sam zaroniti do sina i izvući ga, ali nisam uspio, jer je bilo isuviše duboko, a Vanessa je isto tonula', rekao je Stacey za lokalni list The Dominion Post. 'Odlučio sam da ću suprugu odvući na obalu. Pogledao sam unazad i vidio stražnja svijetla automobila kroz vodu, ali već je bio preduboko i nisam ga mogao doseći više', ispričao je shrvani otac i dodao kako se jednostavno morao pomiriti s činjenicom da ga više nikad neće vidjeti živog.

'Umjesto da sam riskirao život i spasio sina, spasio sam suprugu i pomolio se na obali za sina. To je sve što sam mogao učiniti', zaključio je Stacey. Policija i vatrogasci ubrzo su se pojavili na mjestu događaja, no njihovi napori da spase dječaka, bili su uzaludni. Ronioci su automobil locirali na dubini od 4,5 metara, ali Silvu više nisu mogli spasiti, a i voda u rijeci je bila muljevita i vrlo mračna, što je dodatno otežalo potragu. Dječakovo tijelo izvučeno je na obalu jučer rano ujutro po lokalnom vremenu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene