Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počelo suđenje podmetaču bombe u njemačke vlakove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred vrhovnim pokrajinskim sudom u Duesseldorfu započelo je suđenje 23-godišnjem Libanoncu Youssufu Mohamedu al Hajdibu zbog planiranog terorističkog napada na dva regionalna vlaka Njemačkih željeznica u srpnju 2006.

"Optuženi je na podmukao način i prljavim sredstvima pokušao usmrtiti velik broj ljudi", rekao je državni odvjetnik Horst Salzmann na početku suđenja.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

Državno odvjetništvo 23-godišnjem Libanoncu predbacuje da je zajedno sa suučenikom Jihadom Hamadom postavio dvije eksplozivne naprave u regionalne vlakove Njemačkih željeznica koji nisu eksplodirale samo zahvaljujući "greškama u izvedbi".

Eksplozivne naprave bi u slučaju eksplozije izazvale "velik broj
žrtava", stoji u optužnici.

Al Hajib i Hamad su dva kofera u kojima su se nalazile plinske boce postavili u lokalne vlakove koji prometuju u gusto naseljenoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.

Prema državnom odvjetništvu, dvojica optuženih, koji su u tom
trenutku nekoliko godina kao studenti boravili u Njemačkoj, ovaj su teroristički čin htjeli izvršiti kao reakciju na karikature proroka Muhameda u jednom danskom dnevniku.

Istodobno s početkom procesa u Njemačkoj al Hajib je u rodnom Bejrutu u odsutnosti osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Njegov suučesnik Hamad, koji se nalazi u zatvoru u Libanonu, osuđen je na dvanaest godina zatvora.

Presuda u njemačkom procesu se očekuje sredinom sljedeće godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene