Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Psi na mjestu iskapanja

Nestala je prije sedam godina: Počela nova istraga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se potraga za Maddie McCann, djevojčicom nestalom prije sedam godina. Psi tragači uključeni su u potragu nedaleko mjesta na kojem je nestala.

Britansko-portugalski stručnjaci zaduženi za novu istragu u slučaju male Britanke Madeleine McCann, nestale u svibnju 2007., u utorak su pokrenuli potrage uz pomoć pasa tragača na području blizu Praia da Luz, na jugu Portugala.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Iz minute u minutu UŽIVO Procurile prve informacije o vještačenju mobitela majke nestale Danke: "Na dan nestanka obrisala je puno poruka i poziva" Audrii Cunningham Užas u Teksasu Djevojčica (11) nestala na putu do škole, njezino tijelo pronađeno u rijeci

Portugalski i britanski policajci s dva psa tragača, žutim su trakama tijekom jutra odredili parametre, javlja AFP. Nakon tih označavanja, pretrage bi trebale trajati sljedećih dana, precizirao je dužnosnik pravosudne policije za agenciju Lusa.

Četrdesetak portugalskih i britanskih policajaca mobilizirano je za istragu na području ljetovališta Praia da Luz, oko 700 metara od hotelskog kompleksa iz kojeg je nestala Maddie.

Uskoro će se znati je li Maddie McCann zakopana blizu mjesta gdje je nestala

Inspektori Scotland Yarda i njihovi portugalski kolege u ponedjeljak su pokrenuli tu operaciju tijekom koje kane pretražiti terene pomoću radara na kopnu i letjelica.

Madeleine McCann, nestala je u svibnju 2007. kada je imala nepune četiri godine dok su njezini roditelji večerali s prijateljima u restoranu pokraj apartmana u kojem su boravili u Praia da Luz.

Nakon 14 mjeseci sporne istrage, portugalska policija zatvorila je slučaj, no lani su britanske i portugalske vlasti odlučile ponovo otvoriti istragu.

Mark Rowley, jedan od britanskih inspektora zaduženih za aferu, nedavno je objasnio da se istragom sustavno prate sve vjerodostojne pretpostavke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene