Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnja predsjedniku

CAR: Predsjednik spreman na koaliciju s pobunjenicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Centralnoafričke Republike Francois Bozize izjavio je kako je spreman stvoriti koalicijsku vladu sa Selečkim pobunjeničkim savezom i dodao je da se neće kandidirati na izborima 2016. Pobunjenici odgovaraju kako će razmislit o ponudi, ali da im cilj nije pridružiti se vladi.

Selečka pobuna stigla je na 75 kilometara od glavnog grada i predstavlja ozbiljnu prijetnju predsjedniku Bozizeu, koji gotovo 10 godina vlada tom bivšom francuskom kolonijom bogatom resursima, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike Prešao 16.000 kilometara Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike: Putem je bio opljačkan i otrovao se hranom

>>SAD evakuirale veleposlanstvo u Centralnoafričkoj Republici

Čelnik Afričke unije Thomas Yayi Boni našao se s Bozizeom kako bi pripremili teren za mirovne pregovore sa Selekama, inače sastavljenima od tri naoružane skupine koje optužuju predsjednika da nije ispoštovao dogovor iz 2007. prema kojemu su oni koji predaju oružje trebali biti isplaćeni.

Pobunjenici traže izravne pregovore s predsjednikom, kao i garancije da će njihovi generali biti sigurni. Predstavnik pobunjenika kaže da njihove snage broje oko 3000 ljudi.
Francuska je pojačala svoj kontigent u Centralnoafričkoj Republici i sada ima oko 400 vojnika koji imaju zadatak zaštite francuskih građana u toj zemlji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene