Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija iz Kansas Cityja izvijestila je kako je 5-godišnja djevojčica prošli petak u kadi utopila 18-mjesečnog dječaka jer joj je na živce išao njezin plač.


Dječakova smrt je prvotno bila smatrana nesretnim slučajem dok djevojčica policiji nije rekla da je dječaka odvela u kupaonicu i držala ga pod vodom u kadi jer nije prestajao plakati. Djevojčicu i 18-mjesečnog Jermainea Johnsona Juniora čuvala je mentalno hendikepirana tinejdžerica koja je spavala kad se to dogodilo, izvijestila je američka televizija CBS.

Vezani članci Prosvjedi u Španjolskoj - 2 Tuga i bijes građana, tisuće provjeduju: Tijelo curice pronađeno vezano sidrom na dnu mora, spasioci tragaju za njenom jednogodišnjom sestrom U parkiranom automobilu pronađeno tijelo djeteta - 6 Tuga u Kninu: Pokopan tragično preminuli dječak kojeg je otac ostavio u automobilu

Iako istražitelji još nisu slučaj okarakterizirali kao ubojstvo, policija kaže kako 5-godišnjakinja jest osumnjičena za ubojstvo. U Missouriju inače, nema minimalne dobne granice za kriminalnu odgovornost.

Bart Lubow, direktor Pravne organizacije za zaštitu maloljetnika, kaže kako 5-godišnje dijete nije sposobno takvo nešto planirati unaprijed, pa čak niti ne može shvatiti što znači utapanje. 'Zamislite dijete koje na plač drugog djeteta reagira ovako: Aha, znam kako ću te utišati! i učini nešto po tom pitanju, ali tvrdnje da je tu bile neke namjere su glupe i smiješne', kazao je Lubow.