Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Gdje smo pogriješili?''

Videoigra kao inspiracija: 14 godišnjakinja i 12-godišnjak pobjegli iz doma za nezbinutu djecu, pronašli pištolje i pucali na policajce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici u okrugu Volusia na Floridi ustrijelili su 14-godišnjakinju u utorak navečer nakon što su ona i 12-godišnji dječak pobjegli iz doma, provalili u kuću, pronašli pištolje i zatim pucali na policajce, izvijestio je šerif Mike Chitwood.

Djevojčica je pogođena u trbuh i ruku te je u stabilnom je stanju, dok se dječak predao i nije ozlijeđen, priopćio je šerifov ured, prenosi CNN. "Ne znam što bih rekao. Gdje smo pogriješili da 12-godišnjak i 14-godišnjak misle da je u redu pucati na policiju?", upitao se šerif Mike Chitwood. Njegov je ured u srijedu objavio više od devet minuta montiranog videa događaja.

"Uperuje pištolj. Uperuje pištolj iza kante za smeće", čuje se na snimci na kojoj jedan policajac. Optuženi su za pokušaj ubojstva policajca i oružanu provalu.

U intervjuu s dječakom, priznao je da je više puta pucao na policajce koristeći pištolj, sačmaricu i AK-47 koje su uzeli od kuće. Dječak je istražiteljima rekao da su policajce vidjeli ispred kuće. "Riješit ću ovo kao u GTA", rekla je djevojčica, pozivajući se na videoigru "Grand Theft Auto''.

Dječak je rekao detektivima da je znao da su policajci kad ih je ustrijelio jer je htio ozlijediti", rekao je Chitwood.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osuđivan za obiteljsko nasilje Dramatična potraga: Naoružani bivši vojnik napao partnera bivše žene, lovi ga 300 policajaca uz helikoptere

Pročitajte i ovo Agent FBI-a, arhiva (Foto: AFP) FBI istražuje slučaj Pucnjava u sjedištu CIA-e, napadač ranjen

Zapanjujuća je pucnjava uslijedila kad je Chitwood inzistirao da policajci više puta pokušaju deeskalirati situaciju, uspostaviti osobni kontakt s maloljetnicima, ali su bili prisiljeni sakriti se iza drveća uslijed valova pucnjave. Prema šerifu, dječak je u udomiteljstvu od 2017. godine. Nema prethodnu kriminalnu povijest, ali ove je godine u školi dvaput prijetio, jednom da će baciti ciglu na administratora, a pet dana kasnije da će ubiti učenika i razbacati mu crijeva po tribinama, rekao je Chitwood.

Šerif je u utorak rekao da je djevojka u travnju spalila dom, ali u srijedu se ispravio rekavši da je djevojka zapalila vatru na šumovitom zemljištu koje je bilo blizu zapaljenih domova.

"Policajci su večeras učinili sve što su mogli i skoro su izgubili živote zbog 12-godišnjaka i 14-godišnjakinje", rekao je Chitwood. "Da nije bilo njihove obuke i nadzora... netko bi završio mrtav'', zaključio je.

Kuća, farma od 30 hektara u Deltoni sjeverno od jezera Monroe, pripada Aj Bedizel, koji je rekao da su njegove dvije kćeri i on u utorak navečer prije provale otišli u trgovinu. Kad se vratio, vidio je da je policija okružila mjesto i čuo kako naređuju u megafon djeci iz njegova doma da izađu s rukama u zraku.

Rekao je da ne poznaje dvoje djece koja su napravila pustoš u njegovom domu. Razbili su prozore, pucali u strop i uništili mu dio kuće, rekao je. Bedizel je istaknuo da je zahvalan što u to vrijeme nikoga nije bilo kod kuće. "Shrvani smo i ne znam koji je sljedeći korak - zdrav korak za mene kako bi moja djeca zaboravila ovo", rekao je. "Ne znam hoće li se moje djevojke osjećati sigurno. Ne znam što učiniti. Stvarno ne'', kazao je shrvani Bedizel.

"Ova je situacija tragična i rezultat je toga što sustav zanemaruje našu djecu", rekla je Kitwana McTyer, predsjednica i izvršna direktorica FUMCH-a, u priopćenju za medije. "Ovoj su djeci očajnički potrebna skrb u odgovarajućem okruženju, što je viša razina skrbi od one koju pružamo'', zaključila je.

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene