Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Galeb Jonathan Livingston

Pilot i pisac Richard Bach stradao u zrakoplovnoj nesreći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Richard Bach, pilot i autor čuvene novele 'Galeb Jonathan Livingston', bestselera iz 70-ih godina, ozbiljno je ozlijeđen u zrakoplovnoj nesreći nakon što se mali zrakoplov kojim je upravljao srušio prilikom slijetanja na otok San Juan u državi Washington, objavile su lokalne vlasti u subotu.

Jednomotorni zrakoplov je prilikom slijetanja na poljski aerodrom zakačio žice dalekovoda, dodaje se u priopćenju. Avion je nakon prizemljenja ostao okrenut naopako, a 76-ogodišnji Bach zarobljen u kabini s ozljedama glave i slomljenim ramenom. Pomogla mu je skupina turista koja ga je pronašla, nakon čega je Bach helikopterom prebačen u bolnicu u Seattleu koja je objavila da se nalazi u teškome stanju.

>> Srušio se avion u kojem je bio filipinski ministar unutarnjih poslova

Bach u noveli "Galeb Jonathan Livingston", koja je objavljena 1970. godine i nalazila se na listi književnih bestelera "New York Timesa" dvije godine, pripovijeda priču o galebu koji je želio postati i na kraju postao fenomenalan letač no koji biva izbačen iz jata. Po noveli je 1973. snimljen i film.

Bach je autor i drugih naslova kao što su "Prividi" i "Jedno". (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene