Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Objavljena je nova informacija o okolnostima nestanka malezijskog zrakoplova.


Malezijski vojni istražitelji danas su objavili novu informaciju o okolnostima nestanka Boeinga 777 zrakoplovne kompanije Malaysian Airlines koji je posljednji put viđen 8. ožujka na letu iz Kuala Lumpura u Peking.

Malezija ne zna za navodni kopilotov telefonski poziv

Vezani članci Slika nije dostupna Što se dogodilo na letu MH370: 'Najmisteriozniji događaj u zadnjih 50 godina' Slika nije dostupna Malezijska vlada: Potraga u sjevernom koridoru je otkazana!

Ustanovili su da je pilot prije nestanka 'divljao' zrakoplovom u zraku kako bi pokušao izbjeći radare. Istražitelji su njegovo pilotiranje usporedili s manevrima tipičnima za upravljanje vojnim avionima, piše Daily Mail.

Mijenjao visinu

Boeing je navodno drastično mijenjao visinu leta prije negoli je potpuno iščeznuo s radara. U jednom trenutku letio je na 45.000, odnosno 10.000 stopa iznad predviđene visine da bi se u drugom spustio na visinu od 5000 stopa. Istražitelji su uvjereni da je riječ o taktici za izbjegavanje radara. No, to nije jedini neuobičajeni detalj kojeg su ustanovili. Otkrili su i da je zrakoplov koji je prevozio 239 ljudi letio znatno brže negoli je to bilo predviđeno. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook