Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski putnici koji su se vraćali s ljetovanja u Grčkoj u zrakoplovu su doživjeli pravi šok kada su dvije pijane putnice pokušale otvoriti vrata za izlaz u nuždi i napale stjuardesu s bocom votke.


Pilot je morao neplanirano sletjeti na aerodromu u Frankfurtu nakon što su pijane putnice napale posadu s bocom votke i pokušale otvoriti vrata za izlaz u nuždi dok je zrakoplov bio na visini od 10,000 metara.

Vezani članci Tijek leta BRU869 bjeloruske aviokompanije Belavia Nema dalje: Bjeloruski avion se okrenuo nakon upozorenja da ne može u francuski zračni prostor Siniša Golem - 2 Oni su višeljupci - nemaju ograničenja, a sve žene znaju jedna za drugu: ''Nađem muškarca i kažem mu - ti si super za moju Kiki''

Stjuardese su 26-godišnju i 27-godišnju ženu zatekle kako u toaletu puše, nakon čega su problematične putnice počele konzumirati veće količine alkohola i izazivati probleme.

Pilot je nakon incidenta najavio kako će morati prisilno sletjeti u Frankfurt gdje ih očekuje naoružana policija.

Jedan je putnik rekao kako su svi u avionu bili prestravljeni kada je posada započela borbu s pijanim ženama.

'Bio je to vraški prizor. Jedna se nabacivala bocom votke nakon što joj je stjuardesa odbila donijeti još alkohola, a druga je otišla do izlaza za nuždu govoreći kako želi svježeg zraka. Bila je to prava noćna mora', ispričao je jedan od 214 putnika.

Nakon slijetanja, u Frankfurtu u avion su ušli policajci koji su uhitili pijane žene i izveli ih iz zrakoplova.

Protiv 26-godišnjakinje će biti podignuta optužnica za ometanje zračnog prometa i pokušaja napada, a obje će dobiti i račun za štetu koju su nanijele zrakoplovnoj kompaniji i aerodromu prisilnim slijetanjem.

'Bila je to veoma ozbiljna situacija. U slučaju da je žena otvorila vrata na visini od 10,000 metara najvjerojatnije bi svi u avionu umrli', rekao je glasnogovornik zračne luke u Frankfurtu.

Utvrđeno je da je jedna imala 1,3 promila, a druga 1,8 promila alkohola u krvi.