Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Peruanski arheolozi predstavili su žensku mumiju koju su otkrili 2004. godine, a vjeruje se da je osoba bila dio elite kulture Ichma. Mumija 50-godišnje žene otkrivena je pokraj kostura dvoje djece na otoku San Lorenzu.


Jose Antonio Hudtwalcker, voditelj tima arheologa koji je otkrio mumiju, odveo je reportere na groblje Caleta de la Cruz, prenosi Reuters. Iako su je otkrili prije pet godina, arheolozi su mumiju odmotali u siječnju ove godine. Kosturi dvoje djece pronađenih pokraj mumije imali su slomljene lubanje što nakon istraživanja dovodi do zaključka da su djeca žrtvovana prije obreda pokopa. Najčešće su žrtvovana malena djeca i uobičajeno je pronaći njihova tijela u blizini odraslih.

Vezani članci Izvanzemaljska mumija s tri prsta ima isti broj kromosoma kao ljudi, ali ne i anatomiju (Screenshot YouTube) Analiza izvanzemaljske mumije s 3 prsta pokazala: "Čine se poput ljudi, ali to nisu. Anatomija im je drugačija" Slika nije dostupna Veliko otkriće - Zaslužan znatiželjni smetlar koji je zavirio u smeće

Dr. Uriel Garcia, kaže da je pronađena mumija bila visoko rangirana osoba u svom društvu jer je njezino tijelo pokopano daleko od mjesta na kojem je živjela između 900. i 1.500 godine nakon Krista. 'Ovo je senzacionalno u smislu da je ovo mjesto koje je bilo nenaseljeno jer u San Loernzu nije bilo vode. Stoga mora da je bila veoma važna osoba, jer su je morali prenijeti preko mora kako bi došli na otok i pokopali je', rekao je dr. Garcia.