Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Juanita je ustvari Juan

FOTO Policija se šokirala kad je otvorila torbu dostavljača hrane: "Juanita spava sa mnom. Ja se brinem za nju"

Policija pronašla mumiju
Policija pronašla mumiju Afp
Aktualno Galerija Mumija u torbi dostavljača Mumija u torbi dostavljača Foto: Afp Mumija u torbi Mumija u torbi Foto: Afp Mumija u torbi Mumija u torbi Foto: Afp Policija pronašla mumiju Policija pronašla mumiju Foto: Afp +0 Policija pronašla mumiju Galerija 1/5 >>
Prethispansku mumiju, procijenjenu na između 600 i 800 godina, peruanska policija pronašla je u rashladnoj torbi za dostavu hrane.

Peruanska policija rekla je da su mumificirani ostaci pronađeni kod trojice muškaraca koji su pili u napuštenom parku u peruanskom gradu Puno u subotu poslijepodne.

"26-godišnji muškarac imao je torbu s natpisom Pedidos Ya. Unutra su pronašli mumiju", rekao je viši agent Marco Antonio Ortega, glasnogovornik Nacionalne policije regije Puno. Pedidos Ya je aplikacija za dostavu hrane.

Slike otkrića prikazuju mumiju u fetalnom položaju unutar crvene torbe za isporuku.

26-godišnji muškarac, kojeg je novinska agencija Agence France-Presse identificirala kao Julija Cesara Bermeja, rekao je da je posmrtne ostatke nazvao Juanita te je mumiju nazvao svojom duhovnom djevojkom, piše CNN.

Pročitajte i ovo FBI riješio misterij star 4000 godina: Otkriveno kome pripada glava pronađena u egipatskoj grobnici (Foto: Boston Museum of Fine Arts) Rekonstruirali DNK FBI riješio misterij star 4000 godina: Otkriveno kome pripada glava pronađena u egipatskoj grobnici

"Kod kuće ona je u mojoj sobi, spava sa mnom. Ja se brinem za nju", rekao je. Peruanska novinska agencija ANDINA izvijestila je u ponedjeljak da se vjeruje da je mumija zapravo odrasli muškarac i da se pretpostavlja da je iz istočnog područja Puna.

Pročitajte i ovo Egipatska mumija (Foto: Arhiva/AFP) Vjerovalo se da je prazan Ostaci mumije otkriveni u 2500 godina starom sarkofagu u Sydneyju

Pročitajte i ovo Patuljasta mumija pronađena u pustinji Atacama u Čileu (Foto: AFP) e otkriveno o čemu se radi Riješen misterij patuljaste mumije: Nije izvanzemaljac, ali prava je istina gotovo jednako čudna..

Trenutačno se nalazi na čuvanju, a Ministarstvo kulture proglasilo ju je nacionalnim kulturnim dobrom. Vladin dužnosnik izjavio je u utorak za AFP da će Cesar Bermejo ostati u pritvoru dok istražitelji istražuju slučaj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene