Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nada se pobjedi pobunjenika u Siriji

Peres: Pokolji su svakim danom sve gori, to je sramota!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski predsjednik Shimon Peres pozvao je međunarodnu zajednicu da pojača napore kako bi se zaustavilo prolijevanje krvi u Siriji i izrazio je svoju potporu pobunjenicima, u razgovoru za izraelski javni radio.

‘Napori međunarodne zajednice nisu dovoljni. Ne možemo ostati ravnodušni na te malene lijesove u kojima su dječja trupla’, rekao je Peres za radio, uoči puta u Washington. ‘Pokolji su svakim danom sve gori (u Siriji). To je sramota. Osjećam najdublje poštovanje prema pobunjenicima koji se izlažu metcima i nadam se da će pobijediti’, dodao je Peres.

Zamjenik izraelskog ministra za vanjsku politiku Danny Ayalon rekao je da je Izrael spreman pružiti humanitarnu pomoć žrtvama nasilja u Siriji. ‘Potreseni smo događajima u toj zemlji. Naši predstavnici u inozemstvu zatražili su od međunarodne zajednice da intervenira i ponudili smo pomoć, napose hranu i lijekove’, rekao je Ayalon za radio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni objavila sirijska vojska Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji

>> Rusija o Siriji: Nasilne mjere neće koristiti miru

‘Izrael ne može zatvoriti oči na svakodnevno ubijanje djece i dojenčadi u Siriji. Vlada je jedinstvena u tom pitanju i izvijestili smo neka međunarodna tijela da smo spremni primiti ranjenike’, istaknuo je Ayoub Kara, ministar bez portfelja. Izrael je formalno u ratu sa Sirijom, s kojom dijeli granicu na sjeveru, ali je 1994. potpisao mirovni ugovor s Jordanom.

U Siriji je u ožujku 2011. izbila pobuna protiv režima predsjednika Bašara al-Asada u kojoj je, po podacima Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH), poginulo više od 13.400 ljudi. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene