Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski predsjednik Shimon Peres je u programu javnog radija izjavio kako smatra da su pobune koje su nedavno zahvatile više zemalja Bliskog istoka pokazatelj da dolazi kraj vladavine diktatora.


'Očito je da na Bliskom istoku nijedan diktator više ne može biti miran. Oni će od sada morati dati odgovor na ono što svijet vidi na svojim tv-ekranima - siromaštvo, represiju, korupciju... Danas je sve postalo toliko transparentno da diktatorima ne preostaje više nijedno mjesto gdje bi se mogli skriti', rekao je Peres.

Vezani članci Neredi u Ateni - 1 "Drotovi, van iz naših četvrti": Prosvjednici kamenjem i molotovljevim koktelima krenuli na policiju, oni uzvratili suzavcem i vodenim topovima Pobornici američkog predsjednika Donalda Trumpa su se probili u zgradu Kongresa - 2 FBI: "Nema dokaza o sudjelovanju ljevičarskih ekstremista u neredima na Capitolu"

>> Gadafijev sin zaprijetio: 'Bit će gore nego u Jugoslaviji'Ministar regionalnog razvoja i zamjenik premijera Sylvan Shalon ponovno je osudio Irance. 'Činjenica da Iranci danas pokušavaju zauzeti aktivniju ulogu u u svim pobunama koje se događaju u ovoj regiji trebalo bi dovesti do jednoga zaključka: svijet bi se trebao ujediniti kako bi se spriječilo da Iranci ovu regiju pretvore u neprijateljsko područje te da stave svoju 'šapu' na sve izvore nafte u predstojećih 150 godina', kazao je.

'Činjenica je da je domino učinak dotaknuo i Libiju te se postavlja pitanje - tko će biti glavni na Bliskome istoku', dodao je Shalom. (Hina)