Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prošlog je tjedna na Havajima uhićena žena u visokom stupnju trudnoće nakon što je u jednoj trgovini pojela sendvič tijekom kupnje i na kasi ga zaboravila platiti.


28-godišnja Nicole Leszczynski je uhićena zajedno sa svojim suprugom Marcinom a socijalna služba im je oduzela 4-godišnju kćer Zofiju, javlja AP.

Vezani članci Opća bolnica Gospić Bolnica u Gospiću očekuje inspekciju zbog smrti rodilje: "Pripremili smo svu dokumentaciju" Ilustracija Drama u bolnici, mlada žena rodila četvrto dijete pa preminula: U svađi pale i prijetnje liječnicima - "Ljudi su bili u afektu"

Ovaj je slučaj izazvao osude i debate na nacionalnoj razini nakon što su Nicole i Marcin optuženi za krađu četvrtog stupnja, što se smatra manjim prekršajem. U međuvremenu, trgovina u kojoj se sve dogodilo odbacila je optužbe protiv para.

Nicole, bivša narednica ratnog zrakoplovstva, trudna je 30 tjedana.

'Ušli smo u trgovinu. Osjećala sam se prilično slabo i odlučili smo pojesti sendvič dok smo hodali po supermarketu. Ambalažu smo stavili u kolica s ostalim stvarima kako bi je mogli skenirati na kasi, nismo ništa sakrili', ispričala je Nicole.

Na kraju su, kaže, platili namirnice u kolicima oko 50 dolara, no zaboravili su platiti pojedene sendviče.

'Kada su nam prišli iz osiguranja odmah sam rekla da ćemo platiti. Novaca smo imali, no rekli su da je to protivno politici trgovine', kazala je Nicole.

Pozvana je policija par je uhićen. Ubrzo nakon toga socijalna služba oduzela im je i kćer. Supružnici si platili jamčevinu i nakon 18 sati razdvojenosti Zofija im je vraćena.

Nicole kaže kako joj je bilo užasno neugodno te da je bila prestravljena. U policiji u Honoluluu pak kažu kako je, ako su oba roditelja uhićena, rutinska procedura pozvati Centar za socijalnu skrb.

U utarak su supružnike nazvali iz trgovine i ispričali im se za sve neugodnosti. Isti dan policiju su izvijestili kako odustaju od optužbi. Kazali su kako je njihovo osoblje slijedilo rutinsku proceduru u slučaju krađe, no da im je jako žao što je zbog toga došlo do razdvajanja djeteta i roditelja.

Ovaj slučaj izazvao je žestoke rasprave na forumima i socijalnim mrežama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju