Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa vikao: 'Položite oružje smjesta!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ime Boga obraćam se svima odgovornima za ovu spiralu nasilja, da se smjesta položi oružje na svim stranama, digao je glas papa Benedikt XVI. govoreći uoči redovite podnevne molitve Anđelova pozdravljenja u Castel Gandolfu, kamo je stigao dan ranije na nastavak odmora.

U ovih 15 mjeseci njegova pontifikata nikada papa Ratzinger nije podigao glas toliko žestoko, zapravo gnjevno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije dobro Vijeće Europe o situaciji na Balkanu: "Umjesto da napreduju, oni nazadaju! Sve to prijeti teško stečenom miru" Marwan Barghouti - 1 Marwan Barghouti Uporište nade za kraj rata: Tko je palestinski Nelson Mandela i može li on donijeti mir Gazi?

- Ne može se uspostaviti pravda, stvoriti novi poredak i izgraditi autentičan mir kada se pribjegava nasilju kao sredstvu, rekao je Papa, indirektno, ali jasno polemizirajući s Washingtonom. 

U utorak se baš u Rimu Condoleeza Rice odbila pridružiti ostalim sudionicima Međunarodne konferencije o Libanonu u zahtjevu za prekid vatre.

Rice je u nedjelju u Jeruzalemu također zahtijevala prekid vatre, ali taj “poziv je stigao prekasno” - čuli smo u krugovima vatikanske diplomacije.

Pokolj u Qani je samo dodatni argument za poziciju Svete Stolice, koja je ogorčena i neprestanim krvoprolićem u Iraku te stalnim nasiljem u Svetoj Zemlji. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene