Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. otputovao je iz Rima u trodnevni posjet Cipru, prvi posjet jednoga pape toj zemlji.


Papa bi u petak popodne trebao stići u Pafos, grad na jugozapadu Cipra, gdje je predviđeno ekumensko slavlje na jednom od mjesta na kojemu je propovijedao sveti Pavao. U subotu i nedjelju Papa će boraviti u Nikoziji gdje će predvoditi dvije mise.

Vezani članci Nakon potresa, požar im progutao kuću - 2 Požar usred noći ovoj je obitelji iz okolice Gline odnio sve: "Vrištala je, jedva je uspjela sići jer se buktinja već proširila. Sve stvari, donacije za novi objekt, sve je ostalo u kući..." Golema naftna mrlja širi se po Sredozemlju Nakon incidenta u termoelektrani, opasna naftna mrlja veličine 800 kilometara širi se Sredozemljem

U nedjelju nakon mise, koju će predvoditi u Palači sportova, Papa će predstavnicima Katoličke i pravoslavnih crkava predati radni dokument sinode biskupa za Bliski istok, koja će biti održana u listopadu u Vatikanu. Tijekom boravka na Cipru Benedikt XVI. će se sastati s poglavarom Ciparske pravoslavne crkve Krizostomom II.

Putovanje na Cipar je 16. inozemno putovanje Benedikta XVI. u pet godina pontifikata. Ciparska crkva jedna je od najstarijih na svijetu, smatra se da je osnovana 46. godine, neposredno nakon dolaska svetog Pavla na otok. Danas se 90 posto stanovništva na grčkom dijelu otoka izjašnjava pravoslavnim kršćanima. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju