Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal sa zlostavljanom djecom

Papa poslao pismo koje će pomoći u pokajanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI., suočen sa skandalima seksualnog zlostavljanja djece u katoličkim školama, izrazio je nadu da će njegovo predstojeće pismo o tom problemu 'pomoći pokajanju, iscjeljenju i preporodu'.

Obraćajući se hodočasnicima i turistima na Trgu sv. Petra na općoj audijenciji, Papa je najavio da će u petak potpisati dugo očekivano pastoralno pismo povodom slučajeva pedofilije u Irskoj.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas Ilustracija Izvijestio Vatikan Poljski biskup podnio ostavku zbog skandala s orgijama: Sve je otkriveno nakon što je muška prostitutka kolabirala

>> Za seksualno zlostavljanje optuženo 94 svećenika katoličke crkve

'Kao što znate, Crkvu u Irskoj posljednjih mjeseci potresaju slučajevi zlostavljanja djece. Kao izraz moje duboke zabrinutosti napisao sam pismo koje se odnosi na tu bolnu situaciju. Tražim od vas da ga pročitate otvorenog srca i u duhu vjere. Nadam se da će pomoći u procesu pokajanja, iscjeljenja i preporoda', kazao je Papa. Pismo irskom narodu, prvi papinski dokument posvećen isključivo pedofiliji, rezultat je osuđujućeg izvješća irske vlade o masovnom zlostavljanju djece u Dublinskoj nadbiskupiji. U tzv. Izvješću Murphy, objavljenom u studenom, stoji da je Crkva u Irskoj "'psesivno' krila slučajeve zlostavljanja djece u spomenutoj nadbiskupiji od 1975. do 2004. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene