Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naporni poslovi

Papa osudio 'krvopije' koje iskorištavaju siromašne radnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo u četvrtak je osudio "krvopije" koje su se obogatile iskorištavanjem drugih te istaknuo da je pretvaranje radnika u "roblje" i sklapanje nepoštenih ugovora smrtni grijeh.

Papa Franjo, koji često govori o svojoj zabrinutosti za siromašne, čini se da govori o vrsti napornih poslova koje rade siromašni migranti u bogatim zemljama širom svijeta, ali i o mnogim drugim radnicima s nesigurnim ugovorima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žrtve nepravde 'ONI NISU KRIVI ZA LOŠE GOSPODARSTVO I KORUPCIJU' Papa: Prestanite migrante tretirati kao robu! Slika nije dostupna 'Prijete im peusdo-modeli' Papa odao počast obiteljima koje i u siromaštvu ostaju zajedno

Za vrijeme mise u Vatikanu Papa je ispričao priču o djevojci koja je našla posao u kojemu svakodnevno radi 11 sati za plaću od 650 eura na mjesec, plaćenih na crno.

"Ljudi umiru radeći za nečiji profit! Drugi žive na krvi tih ljudi. I to je smrtni grijeh", kazao je Papa za vrijeme mise.

"Bez mirovine, bez zdravstvene skrbi ... i onda oni suspendiraju ugovor i u srpnju i kolovozu radnici moraju jesti zrak. A u rujnu oni im se smiju zbog toga. Oni koji tako čine prave su krvopije", rekao je papa Franjo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene