Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo u četvrtak je osudio "krvopije" koje su se obogatile iskorištavanjem drugih te istaknuo da je pretvaranje radnika u "roblje" i sklapanje nepoštenih ugovora smrtni grijeh.


Papa Franjo, koji često govori o svojoj zabrinutosti za siromašne, čini se da govori o vrsti napornih poslova koje rade siromašni migranti u bogatim zemljama širom svijeta, ali i o mnogim drugim radnicima s nesigurnim ugovorima.

Vezani članci Kamp Vučjak nakon odlaska migranata (Foto: Dnevnik.hr) - 1 "Sinoć je bilo grozno, ali danas je još gore": Ekipa Nove TV prva je ušla u napušteni kamp Vučjak, tik do hrvatske granice Susret ministra Krstičevića i Pape u Vatikanu (Foto: MORH) - 2 Ministar Krstičević susreo se s Papom: ''To je poseban trenutak za svakog vjernika''

Za vrijeme mise u Vatikanu Papa je ispričao priču o djevojci koja je našla posao u kojemu svakodnevno radi 11 sati za plaću od 650 eura na mjesec, plaćenih na crno.

"Ljudi umiru radeći za nečiji profit! Drugi žive na krvi tih ljudi. I to je smrtni grijeh", kazao je Papa za vrijeme mise.

"Bez mirovine, bez zdravstvene skrbi ... i onda oni suspendiraju ugovor i u srpnju i kolovozu radnici moraju jesti zrak. A u rujnu oni im se smiju zbog toga. Oni koji tako čine prave su krvopije", rekao je papa Franjo. (Hina)