Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo danas je poslao oštru osudu pobačaja u bolnicama diljem svijeta.


Papa Franjo pozvao je u petak liječnike ginekologe koji se izjašnjavaju kao katolici da idu 'protiv struje' i da 'šire kulturu života' u bolnicama, što je njegova do sada najžešća osuda pobačaja, kojoj je pridružio i potpuno odbacivanje eutanazije.

Vezani članci Papa Franjo Papa uputio brzojav predsjedniku Zoranu Milanoviću: "Jamčim vam svoje molitve" Papa Franjo (Foto: AFP) Papa Franjo susreo se s osam žrtava spolnog zlostavljanja

Papa je u Vatikanu primio oko 100-ak liječnika, članova Međunarodne federacije katoličkih liječničkih udruga povodom 10. Međunarodne konferencije o katolicizmu i zdravstvenoj skrbi rodilja.

>> Papa: Crkva se ne smije miješati u živote homoseksualaca!

'Svako nerođeno dijete, koje je nepravedno pobačeno, ima lik Gospodina...a svaka starija osoba, čak i ako je bolesna ili na kraju života, ima na sebi lik Krista', kazao je Papa.

Ta kultura, nastavio je Sveti Otac, ima 'visoku cijenu'. Ona poziva na eliminaciju ljudskih bića, posebice ako su fizički ili socijalno najslabiji. Prema njegovim riječima, 'naš odgovor na taj mentalitet mora biti odlučno i bez oklijevanja biti 'da' životu'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju