Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proširio izjavu iz lipnja

Papa: Crkva se ne smije miješati u živote homoseksualaca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U intervjuu objavljenom u isusovačkom magazinu, Papa Franjo je rekao da Crkva ima pravo iznijeti svoje mišljenje, ali ne i 'duhovno se miješati' u živote homoseksualaca i lezbijki.

Papa Franjo je kazao da je kao biskup u Argentini primao pisma homoseksualaca i lezbijski koji su smatrali da su 'socijalno ranjeni' od strane Crkve te je rekao da Crkva to ne želi raditi.

U intervjuu je ponovno ponovio svoju rečenicu iz lipnja kada je rekao 'tko sam ja da sudim homoseksualcima' i istaknuo da katolička doktrina osuđuje homoseksualni čin, ali da svi homoseksualci 'moraju biti biti prihvaćeni s poštovanjem i suosjećanjem', piše CNN.

>> Papa Franjo osudio 'aerodromske biskupe'

'Recite mi, kada Bog gleda homoseksualca, podržava li njegovo postojanje s ljubavlju ili ga odbacuje i osuđuje tu osobu? Uvijek moramo uzeti u obzir osobu. Tu ulazimo u tajnu ljudskoga bića', kazao je.

Dodao je i da žene moraju igrati ključnu ulogu u odlukama unutar Crkve te je odbacio navode kritičara koji smatraju da bi trebao biti 'glasniji' u borbi protiv pobačaja i istospolnih brakova.

Upozorio je i na to da Crkva mora pronaći ravnotežu između svojih duhovnih i političkih misija, inače će se srušiti kao 'kula od karata'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene