Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U intervjuu objavljenom u isusovačkom magazinu, Papa Franjo je rekao da Crkva ima pravo iznijeti svoje mišljenje, ali ne i 'duhovno se miješati' u živote homoseksualaca i lezbijki.


Papa Franjo je kazao da je kao biskup u Argentini primao pisma homoseksualaca i lezbijski koji su smatrali da su 'socijalno ranjeni' od strane Crkve te je rekao da Crkva to ne želi raditi.

U intervjuu je ponovno ponovio svoju rečenicu iz lipnja kada je rekao 'tko sam ja da sudim homoseksualcima' i istaknuo da katolička doktrina osuđuje homoseksualni čin, ali da svi homoseksualci 'moraju biti biti prihvaćeni s poštovanjem i suosjećanjem', piše CNN.

>> Papa Franjo osudio 'aerodromske biskupe'

'Recite mi, kada Bog gleda homoseksualca, podržava li njegovo postojanje s ljubavlju ili ga odbacuje i osuđuje tu osobu? Uvijek moramo uzeti u obzir osobu. Tu ulazimo u tajnu ljudskoga bića', kazao je.

Dodao je i da žene moraju igrati ključnu ulogu u odlukama unutar Crkve te je odbacio navode kritičara koji smatraju da bi trebao biti 'glasniji' u borbi protiv pobačaja i istospolnih brakova.

Upozorio je i na to da Crkva mora pronaći ravnotežu između svojih duhovnih i političkih misija, inače će se srušiti kao 'kula od karata'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Mislav Bago zove zastupnike Sjede u Saboru, a malo ih se čuje: ''Kad progovorim, ljudi misle - evo kriminalca''. I onda šutite? ''Pa u principu da'' Vice Batarelo Batarelo protiv kratkih hlača na misi: "Prikaži kao katolički muž pravu malu žrtvu"

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju