Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Vatikanska istraga

Strog papa Franjo smijenio biskupa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa je proglasio nultu toleranciju prema svećenicima pedofilima nakon niza skandala koji su pogodili Crkvu u velikom broju zemalja diljem svijeta.

Papa Franjo smijenio je paragvajskog biskupa Rogelia Ricarda Livieresa Plana koji je optužen za pružanje zaštite svećeniku osumnjičenom za seksualno zlostavljanje mladih ljudi u SAD-u, priopćio je u četvrtak Vatikan.

Pročitajte i ovo Roger Vangheluwe - 1 prekasno za optužnicu Zlostavljao nećake: Papa Franjo izbacio je belgijskog biskupa iz svećenstva zbog pedofilije Papa Franjo Sada oporavak Iz Vatikana objavili: Operacija pape Franje prošla je bez komplikacija, trajala je tri sata - "Dobro je, budan i dobrog raspoloženja"

Papa je proglasio nultu toleranciju prema svećenicima pedofilima nakon niza skandala koji su pogodili Crkvu u velikom broju zemalja diljem svijeta. U svibnju prošle godine Sveti Otac je nazvao takva zlostavljanja ružnim zločinima i usporedio ih sa 'sotonističkim obredima'.

U priopćenju se navodi da je Papa smijenio biskupa Ciudada del Estea i imenovao drugog koji će privremeno voditi tu biskupiju.

Sveti Otac je smijenio biskupa nakon vatikanske istrage, stoji u priopćenju u kojemu se ne navode detalji.

Vatikanski izvori su rekli da je biskup odbio sam podnijeti ostavku nakon istrage optužbi i izvješća o nepravilnostima u njegovoj biskupiji.

Snažna poruka pape Franje okrutnim džihadistima

Katolički mediji su izvještavali dok je vatikanska istraga bila u tijeku da je Livieres Plano unaprijedio svećenika koji je bio optužen za seksualno zlostavljanje dok je bio u službi u SAD-u.

Jedan američki biskup rekao je dužnosnicima paragvajske Katoličke Crkve da je svećenik, argentinski državljanin, kojega je Livieres Plano unaprijedio na višu poziciju u paragvajskoj biskupiji, 'ozbiljna prijetnja mladim ljudima', navodi se u izvješćima.

Livieres Plano je braneći sebe i svećenika izjavio da su optužbe protiv njih neutemeljene.

Vatikan je priopćio da je papa Franjo donio 'tešku odluku' o smjeni Livieresa Plana nakon pažljivog proučavanja rezultata vatikanske istrage. On je ranije rekao da će biskupi koji su zataškavali zlostavljanje biti pozvani na odgovornost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene