Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povodom summita G20

POSEBNO PISMO: Evo što je papa Franjo napisao Putinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poglavar Katoličke crkve papa Franjo napisao je povodom summita G20 pismo domaćinu sastanka Vladimur Putinu. Osvrnuo se na situaciju u Siriji i mogući američki napad.

Papa Franjo pozvao je u četvrtak svjetske čelnike u pismu koje je uputio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu povodom summita G20 da 'ostave po strani uzaludno traženje vojnog rješenja' u Siriji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UN-ovo izvješće potvrdilo U kemijskom napadu u Siriji korišten je sarin, evo kako on djeluje na ljude Slika nije dostupna Napad sve neizvjesniji VIDEO Pogledajte Kerryjev 'gaf' koji je omogućio nastanak ruskog plana za Siriju

SAD i Francuska razmatraju vojnu akciju protiv režima u Damasku kao odgovor na kemijski napad 21. kolovoza u kojemu su ubijene stotine ljudi.

>> Vladimir Putin otvorio summit G20: O Siriji ćemo pričati za večerom

>> Vrhovni vođa Irana: Amerika se vara u vezi sa Sirijom, ispaštat će zbog toga

'Neka se radije obnovi predanost hrabrom i odlučnom traženju mirnog rješenja kroz dijalog i pregovore uz jednoglasnu potporu međunarodne zajednice', napisao je Papa.

Franjo je napisao i da su prevladali 'jednostrani interesi' te da su omeli potragu za rješenjem sirijskog sukoba 'kojim bi se izbjegao besmisleni masakr'.

'Upućujem srdačan poziv svakom od nazočnih čelnika da pomognu u traženju načina za prevladavanje suprotstavljenih stajališta', napisao je papa Franjo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene