Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kemijski napad je izlika

Vrhovni vođa Irana: Amerika se vara u vezi sa Sirijom, ispaštat će zbog toga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni vođa Irana ajatolah Ali Khamenei komentirao je najavu mogućeg američkog napada na Siriju.

Kemijsko oružje za čiju je uporabu optužena sirijska vlast samo je 'izlika' za napad na Siriju, rekao je u četvrtak vrhovni iranski vođa, ajatolah Ali Khamenei.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prihvaća ruski plan Asad osobno potvrdio: Imamo kemijsko oružje i predat ćemo ga Slika nije dostupna Napad sve manje izgledan Amerika 'zagrizla' ruski plan za Siriju

>> Obama: Svijet ne može šutjeti pred barbarstvom u Siriji

Sjedinjene Države i njihovi saveznici 'koriste se kemijskim oružjem kao izlikom' i 'kažu da žele intervenirati iz humanitarnih razloga', rekao je glavni čovjek u Iranu, pošto je američki predsjednik Barack Obama zatražio odobrenje Kongresa za vojne udare kojima bi se trebao 'kazniti' sirijski režim optužen da je 21. kolovoza blizu Damaska upotrijebio kemijsko oružje.

'SAD se vara u vezi sa Sirijom i sigurno će zbog toga ispaštati (...) kao u Iraku i u Afganistanu', dodao je ajatolah Ali Khamenei pred članovima Stručne skupštine, konzultativnog tijela iranskog režima.

Iran je najveći regionalni saveznik Sirije i upozorava na mogući vojni napad SAD-a i njegovih saveznika na režim Bašara al-Asada.

'SAD govori o humanitarnim pitanjima (ne bi li opravdao vojnu akciju u Siriji), a otvorio je Guantanamo i zatvor Abu Graib (u Iraku) i šutjeli su kada je Sadam (Husein, bivši irački predsjednik) upotrijebio kemijsko oružje u Halabji (ubivši 5.000 ljudi u iračkom Kurdistanu) i protiv iranskih gradova', dodao je ajatolah Khamenei.

'Nitko ne vjeruje SAD-u kada govori o humanitarnim pitanjima', dodao je.

Khamenei je prije par dana upozorio na eventualni vojni napad na Siriju. 'Ova je regija bačva baruta i njezina je budućnost upitna' u slučaju vojnog udara na Siriju, rekao je prošlog tjedna iranski vođa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene