Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Poruka Pape Franje

"Moć je kao da pijete džin na prazan želudac"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljudi moraju brinuti o onima koji imaju manje sreće u životu i biti ponizni te istovremeno nastojati izgraditi društveno uključivu budućnost za svakoga, kazao je u srijedu papa Franjo na "TED Talk" konferenciji.

"U Argentini postoji izreka: moć je kao da pijete džin na prazan želudac. Vrti vam se, opijeni ste, izgubite ravnotežu i ako svoju moć ne povežete s poniznošću i nježnošću, završite tako da povrijedite sebe i one oko vas", kazao je Papa Franjo.

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično''

"Molim vas, dozvolite mi da to kažem jasno i glasno: što ste moćniji, vaše će djelovanje imati veći učinak na ljude, i na vama je veća odgovornost prema poniznom postupanju. Ako to ne učinite, vaša će vas moć uništiti i vi ćete uništiti druge", poručio je papa Franjo.

U video poruci na konferenciji u kanadskom Vancouveru, Papa je kazao da često brine o bolesnima, migrantima, zatvorenicima i nezaposlenima, ističući potrebu za poštenijim društvom.

"Kako bi to bilo divno kada bi razvoj znanosti i tehnologije išao ruku pod ruku s većom jednakošću i društvenom uključivošću. Kako bi to bilo divno da, dok otkrivamo udaljene planete, ponovo otkrijemo potrebe braće i sestara koji se okreću oko nas", rekao je papa Franjo. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene