Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajinci napadaju

Panika u Rusiji, dronovi stigli nadomak Moskve: "Uskoro bi se Putin mogao jako bojati"

Dron pao kod Moskve
Dron pao kod Moskve Foto: Twitter/Screenshot
Rusija je optužila Ukrajinu za napade dronovima tijekom noći, a jedan se danas srušio i 110 kilometara od Moskve.

Kod grada Kolomne, koji je od Moskve udaljen oko 110 kilometara, srušio se dron, i to vrlo blizu plinske kompresorske stanice u vlasništvu Gazproma. Guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov rekao je da sigurnost stanovnika nije bila ugrožena, prenosi Reuters. 

Zasad nije poznato odakle je dron došao ni u čijem je vlasništvu, a prilikom pada nije eksplodirao. Nema prijava o žrtvama ni šteti, a na terenu su djelatnici operativnih službi.

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Sankt Peterburga Okončana drama na nebu: Ministarstvo obrane objavilo zbog čega su dignuti borbeni avioni

"Meta je vjerojatno bio objekt civilne infrastrukture, koji nije oštećen. Nema žrtava ni razaranja. FSB i druge nadležne službe bave se situacijom, ništa ne ugrožava sigurnost stanovnika", objavio je Andrej Vorobjov, guverner Moskovske oblasti.

 

 

Rusko ministarstvo obrane ranije je objavilo kako je spriječilo dva pokušaja ukrajinskih napada dronovima na ruske regije tijekom noći. Jedna bespilotna letjelica pala je u polje, dok je druga skrenula s putanje, naveli su u priopćenju. 

Također, danas prijepodne bili su obustavljeni svi letovi kod Sankt Peterburga, a rusko ministarstvo obrane, nakon što su mediji objavili da su borbeni avioni dignuti zbog nepoznatog objekta, objavilo je kako je bila riječ o redovnim vojnim vježbama. 

Pročitajte i ovo Beriev A-50 Dvije eksplozije Sabotaža u Bjelorusiji: Ruski zrakoplov Beriev A-50 teško oštećen u napadu dronom

Savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko komentirao je na Twitteru:

"Ruski mediji javljaju da je oboren dron. Od ruske granice s Ukrajinom to mjesto je udaljeno više od 500 kilometara. Uskoro bi se Putin mogao jako bojati jer se pokazalo da dronovi mogu doseći velike udaljenosti."

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene