Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I danas crveni meteoalarm

VIDEO Pronađite auto na fotografiji: Radnici otkopavaju zatrpana vozila, strojevi u borbi sa zapusima

Aktualno Galerija Radnici otkopavaju zametena vozila u Lici - 3 Radnici otkopavaju zametena vozila u Lici - 3 Foto: DNEVNIK.hr Radnici otkopavaju zametena vozila u Lici - 2 Radnici otkopavaju zametena vozila u Lici - 2 Foto: DNEVNIK.hr Radnici otkopavaju zametena vozila u Lici - 1 Radnici otkopavaju zametena vozila u Lici - 1 Foto: DNEVNIK.hr Lika danas - 2 Lika danas - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Lika danas - 1 Galerija 1/5 >>
Iako značajno manje nego jučer i u nedjelju, vrijeme i danas stvara probleme u prometu. Ralice čiste ceste kroz Liku, a spašavaju se i vozila koja je snijeg zatrpao.

Lika se danas bori s posljedicama nevremena koje je jučer Dalmaciju odsjeklo od kopna. Dok ralice čiste ceste, promet se polako vraća u normalu. No nije bez problema.

"Zbog jakog vjetra na dionici autoceste A6, od čvora Delnice do čvora Kikovica u oba smjera zabrana je prometa za sva vozila osim osobnih vozila. Zbog zimskih uvjeta na D3 teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica za smjer Rijeka i prije čvora Kikovica za smjer Zagreb. Za ostala vozila na koja se odnosi zabrana zbog olujnog vjetra na autocesti A6 promet se vodi alternativnim pravcima preko D3", zadnje su informacije s HAK-a.

Autocesta A1 Zagreb - Ploče - Karamatići otvorena je za sve skupine vozila, a između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine 40 km/h zbog jakog vjetra i nanosa snijega.

Na cesti u Lici otkopavaju se i vozila koja su ostala zarobljena pod nanosima snijega, javlja reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

DHMZ za danas kaže da će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno, a na Jadranu promjenljivo sa sunčanim razdobljima. Mjestimice slab snijeg, uglavnom u gorju i na istoku, a u Dalmaciji lokalno kiša ili pljuskovi.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na većem dijelu Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, a na krajnjem jugu istočni vjetar i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 5, a na Jadranu od 7 °C na sjevernom do 16 °C na južnom dijelu.

Pročitajte i ovo Snijeg na autocestama - 6 Kaos zbog nevremena FOTO Potpuna blokada: Autoceste zatrpane snijegom, pogledajte što su jutros snimile kamere HAK-a

Pročitajte i ovo Zatvorene ceste zbog snijega stanje se ne smiruje "Sve interventne službe na terenu": Navala na prihvatne centre, u Gračacu više od 80 putnika

No Kvarner i Velebitski kanal su i danas u crvenom, dok je za zapadnu obalu Istre upaljen narančasti meteoalarm.

Vrijeme će cijeli tjedan biti pravo zimsko. Hladno, povremeno s oborinama, a na Jadranu će i dalje puhati jaka bura, najavio je i meteorolog Darijo Brzoja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene