Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čule se dvije eksplozije

VIDEO Dronovi nosili eksploziv? Požar u rafineriji na ruskoj obali Crnog mora

Uništen ruski tenk usred žita pšenice u Harkivu
Uništen ruski tenk usred žita pšenice u Harkivu Foto: Afp
Rafinerija nafte planula je noćas u gradu Tuapse u Krasnodarskoj regiji na ruskoj obali Crnog mora.

Vatra je navodno planula noćas oko dva sata u ulici u gradu Tuapse, gdje je smještena rafinerija Rosneft pod kontrolom države, piše neovisni portal Meduza.

Stanovnici su rekli kako su čuli dvije eksplozije u razmaku od nekoliko sekundi, poziva se portal na lokalne medije. Prema kanalu Astra na Telegramu, zgradu su navodno napale dvije neidentificirane letjelice, koje su oštetile zgradu u kojoj se nalazi sustav grijanja.

Eksplozija je izvan zgrade ostavila dva kratera duboka oko 1,5 metara.    

Kanal Baza and Shot na Telegramu piše kako su dronovi prenosili eksplozive koji su pali oko 100 metara od samog skladišta nafte. Izvor iz ruskih hitnih službi za Ria Novosti rekao je kako je blizu terminala detektiran dron, piše dalje Meduza. 

No službenih komentara ruskih vlasti još nema. Gradske vlasti kažu kako vatra nije oštetila skladišta nafte te da nema ljudskih žrtava.

Prema lokalnom portalu, vlasti su pozvale građane da ne šire lažne informacije jer se mogu suočiti s kaznenom odgovornošću, dodajući da nema razloga za brigu.

Pročitajte i ovo Ilustracija, Vladimir Putin Rat u Europi Putin dao intervju: ''Zapad želi uništiti Rusiju, a ne možemo ni zanemariti njihove nuklearne sposobnosti''

Pročitajte i ovo Posljedice rata u Ukrajini: Ilustracija - 2 godinu dana rata VIDEO Pogledajte posljedice invazije na Ukrajinu i dosadašnji tijek ruskih napada

Po društvenim mrežama piše se kako dronovi koji se spominju imaju doseg i 1000 kilometara.

Telegram Astre piše kako se navodno baza s ruskim vojnicima nalazi 30 metara dalje, ali potvrde te informacije nema. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene