Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

kod Sankt Peterburga

Okončana drama na nebu: Ministarstvo obrane objavilo zbog čega su dignuti borbeni avioni

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Zračna luka u Sankt Peterburgu privremeno je obustavila letove, dignuti su borbeni avioni, a Ministarstvo obrane Rusije objavilo je o čemu je riječ.

Nebo nad Sankt Peterburgom u blizini zračne luke Pulkovo bilo je zatvoreno kraće vrijeme u utorak prijepodne zbog, kako je prvotno navedeno u medijskim objavama, nepoznatog objekta. Obustavljena su bila sva polijetanja i slijetanja, ali su podignuti borbeni zrakoplovi.

Pročitajte i ovo Beriev A-50 Dvije eksplozije Sabotaža u Bjelorusiji: Ruski zrakoplov Beriev A-50 teško oštećen u napadu dronom

U priopćenju objavljenom oko sat vremena nakon što su redovni letovi krenuli rusko ministarstvo obrane objavilo je da je provodilo vježbe koje su uključivale slanje borbenih zrakoplova u zapadni zračni prostor Rusije, prenosi Reuters.

Ministarstvo Rusije navodi da su borbeni avioni letjeli kao dio vježbi koje nisu bile prethodno najavljene i uzrokovale su preusmjeravanje nekoliko letova, a zrakoplovne tvrtke pomaknule su planove letova za ostatak dana. 

Kako je za RIA Novosti rekao jedan od putnika odgođenog leta Sankt Peterburg - Moskva, koji je trebao poletjeti u 11:05 po moskovskom vremenu, svi ostaju u zrakoplovu. Razlozi incidenta nisu objašnjeni.

Pročitajte i ovo Bahmut Napetosti rastu Ukrajinci razotkrili neuspjeh ruske ofenzive kod Bahmuta. S druge strane bojišnice svađe između vojske i Wagnera: Koga ugrožava Prigožin?

Pročitajte i ovo Ilustracija, Vladimir Putin Rat u Europi Putin dao intervju: ''Zapad želi uništiti Rusiju, a ne možemo ni zanemariti njihove nuklearne sposobnosti''

Također, u bazu su vraćeni svi zrakoplovi koji su poletjeli iz zračne luke u Kalinjingradu ili su bili iznad Baltičkog mora na putu prema kopnenom dijelu Rusije, prenosi espreso.rs.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene