Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak vođa

Palestinci: Netanyahu nam je objavio rat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savjetnik palestinskog predsjednika Nabil Shaath rekao je da je Netanyahu 'ponudio rješenje zasnovano na ignoriranju granica iz 1967. godine'.

Prijedlozi za bliskoistočni mirovni sporazum koje je iznio izraelski premijer Benjamin Netanyahu 'objava su rata' Palestincima, rekao je visoki palestinski dužnosnik. Netanyahu je u govoru američkom Kongresu rekao da Izrael želi zadržati ključne dijelove teritorija koje je osvojio u Bliskoistočnom ratu 1967. godine, među kojima su istočni Jeruzalem i dijelovi Zapadne obale.

Pročitajte i ovo Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno" Demonstracije Podržali ih predsjednikovi sinovi Deseci tisuća ljudi prosvjedovali u Turskoj: "Smrt Izraelu, van iz Palestine"

Savjetnik palestinskog predsjednika Nabil Shaath rekao je da je Netanyahu 'ponudio rješenje zasnovano na ignoriranju granica iz 1967. godine'. Palestinci žele da njihova buduća država bude na teritorijima koje je okupirao Izrael, ali su spremni za manje zamjene teritorija.

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas za danas je sazvao sastanak vođa Palestinskog oslobodilačkog pokreta i njegova Fataha, kako bi odlučili što im je dalje činiti. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene