Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talibanski vođa Bajtulah Mehsud rekao je da su njegovi borci izveli napad na policijsku akademiju u ponedjeljak u pakistanskom Lahoreu u znak odmazde za napad američkih bespilotnih letjelica na militante u Pakistanu.


Mehsud je zaprijetio da bi američka obavijest o nagradi u iznosu od 5 milijuna dolara za informaciju o njemu ili za njegovo uhićenje mogla biti poticaj za mogući napad talibana u Washingtonu.U napadu na policijsku akademiju u ponedjeljak je poginulo osam kadeta, a više desetaka ih je ranjeno. U sukobima sa snagama sigurnosti policijske akademije poginula su četvorica militanata, a trojica su uhićena.

>> Pakistanske snage savladale napadače na policijsku akademiju

>> Pakistan: 20 mrtvih u napadu na policijsku akademiju

Vezani članci Krokodil, ilustracija (Foto: Getty) Blizanke htjele gledati zalazak sunca, a završile u raljama krokodila: "Čuli smo uzvike i buku..." Mjesto napada u Kini, ilustracija Najmanje petero ubijenih i 15 ranjenih u napadu nožem: Napadač uhićen na mjestu događaja

'U potpunosti preuzimamo odgovornost za ovaj napad i namjeravamo s napadima nastaviti i ubuduće', rekao je Mehsud, vođa Pakistanskog pokreta talibana, čije se snage povezuju s al-Kaidom, a uporište im je Vaziristanu, na granici s Afganistanom.

Pakistanske vlasti vjeruju da Mehsud stoji iza mnogih napada u Pakistanu, među kojima je i ubojstvo bivše premijerke Benazir Bhutto u prosincu 2007. Sjedinjene Države su prošli tjedan objavile da nude nagradu u iznosu od pet milijuna dolara za informaciju koja bi dovela do lokacije na kojoj se skriva Mehsud ili za njegovo uhićenje.