Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistanske snage sigurnosti uhitile su talibanskog glasnogovornika Muslima Kana i još četvoricu talibanskih dužnosnika u dolini Svat, priopćio je predstavnik pakistanske vojske general Aktar Abas.


Muslim Kan je nedavno imenovan glavnim glasnogovornikom, nakon što je uhićen njegov prethodnik Maulvi Omar. Pakistanska vojska je u travnju počela ofenzivu protiv pobunjenika u dolini Svat na sjeverozapadu Pakistana.

Vezani članci Vinko Ljubičić i Mario Jurič Odvjetnik uhićenog splitskog poduzetnika otkrio što mu se stavlja na teret i poručio: "Uvjeren sam da tu nema ništa protuzakonito" Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Puljak o uhićenjima u Splitu: "Mi smo uočili kosture iz ormara. Zbog jednog ugovora će Grad ostati bez 2,5 milijuna kuna"

Prema izvorima pakistanske vojske, u toj je operaciji širokih razmjera dosad ubijeno više od 2.000 pobunjenika i više od 300 pakistanskih vojnika. U sukobima je ubijen i zapovjednik pakistanskih talibana Beitulah Mehsud. Glavna talibanska uporišta u dolini Svat su razorena, a vojska proteklih tjedana pojačava operacije protiv pobunjenika na području Kiber, uz afganistansku granicu na sjeverozapadu zemlje. Meta napada pobunjenika u tom području su konvoji za opskrbu međunarodnih snaga u Afganistanu. (Hina)