Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ofenziva protiv pobunjenika

Pakistan: Uhićeni talibanski dužnosnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanske snage sigurnosti uhitile su talibanskog glasnogovornika Muslima Kana i još četvoricu talibanskih dužnosnika u dolini Svat, priopćio je predstavnik pakistanske vojske general Aktar Abas.

Muslim Kan je nedavno imenovan glavnim glasnogovornikom, nakon što je uhićen njegov prethodnik Maulvi Omar. Pakistanska vojska je u travnju počela ofenzivu protiv pobunjenika u dolini Svat na sjeverozapadu Pakistana.

Pročitajte i ovo Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Pokrenuta istraga Nova akcija EPPO-a: Troje uhićeno zbog prijevara s poticajima i krivotvorenja Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu

Prema izvorima pakistanske vojske, u toj je operaciji širokih razmjera dosad ubijeno više od 2.000 pobunjenika i više od 300 pakistanskih vojnika. U sukobima je ubijen i zapovjednik pakistanskih talibana Beitulah Mehsud. Glavna talibanska uporišta u dolini Svat su razorena, a vojska proteklih tjedana pojačava operacije protiv pobunjenika na području Kiber, uz afganistansku granicu na sjeverozapadu zemlje. Meta napada pobunjenika u tom području su konvoji za opskrbu međunarodnih snaga u Afganistanu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene