Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistan: U pritvoru petorica osumnjičenih za atentat na Bhutto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet islamista za koje se tvrdi da su povezani s Al'Qaidom optuženo je u četvrtak u Pakistanu za umiješanost u atentat od 27. prosinca na bivšu premijerku i oporbenu čelnicu Benazir Bhutto, a antiteroristički sud ih je odlučio zadržati u pritvoru.

Sud je odlučio u zatvor visoke sigurnosti Adiala, u Rawalpindiju, staviti Aitzaza Shaha, Hasnaina Gula, Abdula Rashida, Shera Zamana i Rafaqata (poznat je samo dio imena), javlja AFP.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Ima poginulih Projektil eksplodirao u blizini Zelenskog: Nikada prije Rusi nisu bili ovako blizu Vladimir Putin ispovijest investitora "Ovo je Putinova lista za odstrel, ja sam na njezinu vrhu. Krenut će u ubilački pohod"

"Optuženi su za umiješanost u atentat na Bhuto i više ostalih napada u Rawalpindiju", kazao je izvor u sudu koji je želio ostati anoniman.

Prošli tjedan je policija službeno optužila Baitallaha Mhsuda, navodno šefa ogranka Al'Qaide u Pakistanu, kao nalogodavca tog atentata.

Mehsud je to odlučno zanijekao, a stranka Benazir Bhutto sumnja da se iza njezina ubojstva kriju visoki dužnosnici oko predsjednika Perveza Musharrafa i obavještajnih službi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene